Novedades

  • Ja en marxa, l’exposició dels dibuixos i relats de les alumnes de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló al voltant de la peça Aixecament (obra presentada al Festus festival de Torelló el cap de setmana passat). Aproximacions molt particulars a l’ésser viu que l’alumnat de l’Escola va veure néixer i créixer, als seus processos de canvi i d’interacció amb l’entorn. Moltes gràcies a l’equip i alumnes de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló per acceptar la proposta i respondre-la amb tanta bellesa. 
image.png
  • Divendres 11 de juny, 17,30h. Presentació del projecte Planteja-t’hoPaula Bruna EN RESiDÈNCiA a l’Institut Vapor del Fil. Lloc: Fabra i Coats. Projecte elaborat amb els i les alumnes i el professor José Ángel Prieto. Comissariat i coordinació: Associació A Bao A Qu. En el marc de la 12a edició de Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona, un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.
  • 12 junio – 28 noviembre 2021. Exposición Ciencia Fricción. CCCB. En esta muestra su comisaria, Maria Ptqk, ha reunido a una serie de creadores, pensadores y científicos de todo el mundo que exploran las relaciones entre especies: Shoshanah Dubiner, David Domingo, Rubén Duro, John Feldman, Christie Lyons, Petra Maitz, Dominique Koch, Susana Talayero, Maria Sibylla Merian, Toni Serra/Abu-Ali, Gustafsson&Haapoja, Mary Maggic, Richard Pell / Center for PostNatural History, Saša Spačal, Terence McKenna, Peter Bergmann, Museo del Hongo, Max Reichmann, Dimas Paredes Armas, Walon Green, Cleve Backster, Marshmallow Laser Feast, Quimera Rosa, Marley Jarvis, Laurel Hiebert y Kira Treibergs, Louis Bec, Pinar Yoldas, Diana Toucedo, Donna Haraway, Vinciane Despret, Jaime Serra Palou, Paulo Tavares, Ernesto Casero, Helen Torres, Paula Bruna, Associació Zuhari, Joan Martínez-Alier, Fabiola Leyton, Mercè Piqueras, Joan Romanyà y Ricard Guerrero, además de hongos, líquenes, bacterias y otros microorganismos.
image.png
  • 16 y 17 de junio. Seminario Internacional Paisajes Creativos. El arte y la reinvención de los lugares. Coorganizado por Observatori del Paisatge de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Online, inscripción gratuita. Participación en la mesa redonda El arte que transforma. Modera: David Moriente. Professor d’Història de l’Art de la Universidad Autónoma de Madrid. Participan: Ana Francisca Azevedo. Profesora de Geografia de la Universidad do Minho, Portugal; Rubens de Andrade. Paisagens Híbridas. Urbanista y paisajista de la Escuela de Bellas Artes de la Universidade Federal do Rio de Janeiro; Cristina Consuegra. Antropóloga y economista. Universidad de los Andes, Colombia; Paula Bruna. Ambientóloga y artista visual.
image.png
  • 28 de junio – 2 de julio. Diálogos artísticos entre especies urbanasCulturnautes 2021. El casal de verano del CCCB. Laboratorio de creación artística interespecie, a cargo de Paula Bruna, Juan Antonio Cerezuela y Alba García i Allué., en el CCCB.
image.png
  • Artículos de este mes:

Trobaré a faltar el planeta Terra. Núvol, el digital de cultura. La Biennal Ciutat i Ciència ha convocat experts de primer nivell, d’aquí i de fora, per discutir sobre les possibilitats i els límits de la ciència per revertir una crisi ecològica que necessitarà un consens supraestatal i una cooperació científica global.

EN RESiDÈNCiA: La vida oculta sota els murs de la Fabra i CoatsA l’En Residència d’enguany, l’alumnat del Vapor del Fil ha treballat amb Paula Bruna, ambientòloga i artista que ha aconseguit treure de la foscor la vida que s’amaga darrere i sota els murs de la Fabra i Coats.

Día Mundial del Mediombiente — Cinco obras para reimaginar, recrear y restaurar el mundo. Hänsel * i Gretel * Publicación Cultural. Para celebrar el Día Mundial del Medio Ambiente, hemos invitado a la escritora de arte y comisaria independiente Gisela Chillida a seleccionar cinco obras de jóvenes artistas que inspiran, denuncian, proponen, se comprometen, señalan, confrontan… En definitiva, obras que nos recuerdan que está en nuestras manos.

EN RESiDÈNCIA a BTV (del minuto 5:20 al 7:20)